آخرین نوشتههای وکیل VIP
آخرین نوشتههای بازآفرینی شده
ماده ۲۰ قانون آیین دادرسی مدنی
دعاوی راجع به ترکه متوفی اگرچه خواسته، دین و یا مربوط به وصایای متوفی باشد تا زمانی که ترکه تقسیم نشده در دادگاه محلی اقامه میشود که اخرین اقامتگاه متوفی در ایران، آن محل بوده و اگر آخرین اقامتگاه متوفی معلوم نباشد، رسیدگی به دعاوی یاد شده در صلاحیت دادگاهی است که آخرین محل سکونت متوفی در ایران، در حوزه آن بوده است. « ماده ۲۱ قانون آیین دادرسی مدنیماده ۱۹ قانون آیین دادرسی مدنی »
ماده ۱۹ قانون آیین دادرسی مدنی
هرگاه رسیدگی به دعوا منوط به اثبات ادعایی باشد که رسیدگی به آن در صلاحیت دادگاه دیگری است، رسیدگی به دعوا تا اتخاذ تصمیم از مرجع صلاحیتدار متوقف میشود. در این مورد، خواهان مکلف است ظرف یک ماه در دادگاه صالح اقامه دعوا کند و رسید آن را به دفتر دادگاه رسیدگیکننده تسلیم نماید، در غیر این صورت قرار رد دعوا صادر میشود و خواهان میتواند پس از اثبات ادعا در دادگاه صالح مجددا اقامه دعوی نماید. « ماده ۲۰ قانون آیین دادرسی مدنیماده ۱۸ قانون آیین دادرسی مدنی »
ماده ۱۷ قانون آیین دادرسی مدنی
هر دعوایی که در اثنای رسیدگی به دعوای دیگر از طرف خواهان یا خوانده یا شخص ثالث یا از طرف متداعیین اصلی بر ثالث اقامه شود دعوای طاری نامیده میشود. این دعوا اگر با دعوای اصلی مرتبط یا دارای یک منشاء باشد، در دادگاهی اقامه میشود که دعوای اصلی در آنجا اقامه شده است. « ماده ۱۸ قانون آیین دادرسی مدنیماده ۱۶ قانون آیین دادرسی مدنی »
ماده ۱۶ قانون آیین دادرسی مدنی
هرگاه یک ادعا راجع به خواندگان متعدد باشد که در حوزه های قضائی مختلف اقامت دارند یا راجع به اموال غیرمنقول متعددی باشد که در حوزههای قضائی مختلف واقع شده اند، خواهان میتواند به هریک از دادگاههای حوزههای یادشده مراجعه نماید. « ماده ۱۷ قانون آیین دادرسی مدنیماده ۱۵ قانون آیین دادرسی مدنی »
ماده ۱۵ قانون آیین دادرسی مدنی
در صورتی که موضوع دعوا مربوط به مال منقول و غیرمنقول باشد، در دادگاهی اقامه دعوا میشود که مال غیرمنقول در حوزه آن واقع است، به شرط آن که دعوا در هر دو قسمت، ناشی از یک منشاء باشد. « ماده ۱۶ قانون آیین دادرسی مدنیماده ۱۴ قانون آیین دادرسی مدنی »
ماده ۱۳ قانون آیین دادرسی مدنی
در دعاوی بازرگانی و دعاوی راجع به اموال منقول که از عقود و قراردادها ناشی شده باشد، خواهان میتواند به دادگاهی رجوع کند که عقد یا قرارداد در حوزه آن واقع شده است یا تعهد میبایست در آنجا انجام شود. « ماده ۱۴ قانون آیین دادرسی مدنیماده ۱۲ قانون آیین دادرسی مدنی »
ماده ۱۲ قانون آیین دادرسی مدنی
دعاوی مربوط به اموال غیرمنقول اعم از دعاوی مالکیت، مزاحمت، ممانعت ازحق، تصرف عدوانی و سایر حقوق راجع به آن در دادگاهی اقامه میشود که مال غیرمنقول در حوزه آن واقع است، اگرچه خوانده در آن حوزه مقیم نباشد. « ماده ۱۳ قانون آیین دادرسی مدنیماده ۱۱ قانون آیین دادرسی مدنی »
ماده ۱۱ قانون آیین دادرسی مدنی
دعوا باید در دادگاهی اقامه شود که خوانده، در حوزه قضایی آن اقامتگاه دارد و اگر خوانده در ایران اقامتگاه نداشته باشد، در صورتی که در ایران محل سکونت موقت داشته باشد، در دادگاه همان محل باید اقامه گردد و هرگاه در ایران اقامتگاه و یا محل سکونت موقت نداشته ولی مال غیرمنقول داشته باشد، دعوا در دادگاهی اقامه میشود که مال غیرمنقول در حوزه آن واقع است و هرگاه مال غیرمنقول هم نداشته باشد، خواهان در دادگاه محل اقامتگاه خود اقامه دعوا خواهد کرد. تبصره- حوزه قضایی عبارت است از قلمرو یک بخش یا شهرستان که دادگاه در آن…
ماده ۱۸ قانون آیین دادرسی مدنی
عنوان احتساب، تهاتر یا هر اظهاری که دفاع محسوب شود، دعوای طاری نبوده، مشمول ماده (۱۷) نخواهد بود. « ماده ۱۹ قانون آیین دادرسی مدنیماده ۱۷ قانون آیین دادرسی مدنی »
ماده ۱۴ قانون آیین دادرسی مدنی
درخواست تامین دلایل و امارات از دادگاهی میشود که دلایل و امارات مورد درخواست در حوزه آن واقع است. « ماده ۱۵ قانون آیین دادرسی مدنیماده ۱۳ قانون آیین دادرسی مدنی »
برچسب: ،